Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Συνέντευξη τύπου απο τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας για την 24ωρη Απεργία

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κατα τη διάρκεια της συνέντευξης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Την Τετάρτη 20 Φλεβάρη όλοι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι της χώρας για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε στους δρόμους σε έναν αγώνα διαρκείας για να ανατρέψουμε τις σκληρές και βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που κατ’ επιταγή του Δ.Ν.Τ  και της Τρόϊκα εφαρμόζει και υλοποιεί η δικιά μας Τριτοκομματική Κυβέρνηση.
Πολιτικές που οδηγούν τη μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού στην ανεργία, στη φτώχεια, στην απόγνωση, στην εξαθλίωση και την Κινεζοποίηση  των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών συνθηκών στη χώρα μας.
Η δογματική εμμονή της κυβέρνησης και της Τρόϊκα σ’ αυτή την πολιτική, οδηγούν την κοινωνία αλλά και την οικονομία σε τραγικά αδιέξοδα αφού η χώρα μας οδηγείται σε πιο βαθειά και παρατεταμένη ύφεση.
1.500.000 εκ. άνεργοι, 4.000.000 Έλληνες ζουν κάτω από το όριο φτώχειας, πλήρη διάλυση του κοινωνικού κράτους, του κράτους πρόνοιας. Είναι στοιχεία που συνθέτουν σήμερα την εικόνα της ελληνικής κοινωνίας.
Είναι πλέον ξεκάθαρο και απολύτως αποκαλυπτικό ότι τα αίτια της κρίσης, των ελλειμμάτων και του χρέους πηγάζουν και οφείλονται στις αντιαναπτυξιακές πολιτικές, στις τζογαδόρικες και κερδοσκοπικές δραστηριότητες και μακροχρόνια φοροδιαφυγή, φοροκλοπή και εισφοροκλοπή των επιχειρηματιών-μεταπρατών.
Η κυβέρνηση προσπαθεί μεθοδικά να στοχοποιήσει τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους, χρησιμοποίει αυταρχικά μέσα καταστολής και μεθόδους που και παραπέμπουν σε αλήστου μνήμης εποχές, προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους που παλεύουν για τα δικαιώματα τους.
Θα πρέπει να καταλάβουν οι κυβερνώντες και οι Τροϊκανοί ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από την άσκηση μιας Ανθρωποκεντρικής πολιτικής που θα υπηρετήσει τον Άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι τους αριθμούς, τα κέρδη και τους Τραπεζίτες.
Μια πολιτική που θα τερματίζει την δικαστική ασυλία όλων αυτών που λεηλάτησαν τον δημόσιο πλούτο, χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις, μεταβίβασαν τις καταθέσεις και τα περιουσιακά τους στοιχεία και τώρα επικαλούμενοι την κρίση αδυνατούν δήθεν να πληρώσουν.
Θα πρέπει επιτέλους να τιμωρηθούν όλοι όσοι εγκλημάτησαν σε βάρος των πολιτών και της ελληνικής οικονομίας και να δεσμευτεί η περιουσία τους.
Είναι πλέον αναγκαίο και απαραίτητο να αντιπαλέψουμε και να ανατρέψουμε αυτήν την αντεργατική θύελλα, η Εργατική Τάξη οφείλει να ενώσει τις δυνάμεις της και  όλοι μαζί να δώσουμε ένα κοινό και ταξικό αγώνα.
Είναι η ώρα του ξεσηκωμού των εργαζομένων των συνταξιούχων, των ανέργων και όλων όσων βιώνουν την καταστροφή των μνημονίων.
Ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε οριστικά από τα δεσμά του Μνημονίου και των νεοφιλελευθέρων πολιτικών που μας  βυθίζουν στην ανεργία, στη φτώχεια , την εξαθλίωση και την καταστροφή.
Γι αυτό καλούμε όλους τους εργαζομένους, συνταξιούχους, ανέργους τους νέους και τις νέες και όλους τους φορείς να δώσουν δυναμικό παρών την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και ώρα 11 το πρωί στη Κεντρική Πλατεία, ημέρα 24ωρης Πανελλαδικής απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ με την  ΑΔΕΔΥ.