Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Δήλωση Προέδρου Εργατικού Κέντρου για την κατάργηση – συγχώνευση υπηρεσιών και τμημάτων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

Δεν πρόλαβε καλά – καλά να μπει το 2013 και η κυβέρνηση της Τρόϊκα ( Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ) άρχισε να δίνει τα πρώτα δείγματα γραφής για το τι θα επακολουθήσει τη χρονιά που διανύουμε.
Από νωρίς άρχισαν να αυτοδιαψεύδονται και να αναιρούνται οι κυβερνώντες όταν έλεγαν ότι τα μέτρα που πήραν μέσα στο 2012 θα ήταν τα τελευταία που θα επιβάρυναν τους μισθούς και τις συντάξεις του ελληνικού λαού.
Δεν πρόλαβαν να στεγνώσουν οι υπογραφές της υποταγής στα μνημόνια της ντροπής και με τη νέα εφεύρεση δηλ. τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου άρχισαν να επιβάλλουν νέες αυξήσεις και αρκετά μεγάλες στα τιμολόγια της ΔΕΗ αλλά και φόρους πολυτελείας στα αυτοκίνητα.
Είναι σίγουρο ότι ο Προϋπολογισμός που ψηφίστηκε δεν βγαίνει, όπως επίσης σίγουρο είναι ότι οι αποκλίσεις θα αναπληρώνονται με ισοδύναμα μέτρα και αυτό είναι υποχρέωση της Ελληνικής κυβέρνησης σύμφωνα με τους όρους που επέβαλλε το Δ.Ν.Τ και η Τρόϊκα .
Άρα λοιπόν θα επακολουθήσουν και άλλες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που θα επιβάλλουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, νέα χαράτσια.
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την απαράδεκτη και αντεργατική της πολιτική προωθώντας μέτρα που δίνουν την χαριστική βολή στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.
 Μετά τη ψήφιση των μνημονίων που έχουν ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα και τις Σ.Σ.Ε και έχουν οδηγήσει σε μισθούς πείνας, η κυβέρνηση δίνει ακόμα ένα χτύπημα στους εργαζόμενους και ένα ακόμα δωράκι στους εργοδότες με τη κατάργηση – συγχώνευση υπηρεσιών και τμημάτων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας ( ΣΕΠΕ ).
Αυτό γίνεται σε μια χρονική στιγμή που η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία καθώς και οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες έχουν παρουσιάσει ραγδαία αύξηση με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστιες επιπτώσεις τόσο στους εργαζόμενους όσο και στη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στο σχέδιο αυτό της κατάργησης υπηρεσιών του ΣΕΠΕ που προσφέρουν σημαντικό έργο και να προχωρήσει άμεσα στη στελέχωση και ενίσχυσή τους με μέσα και αρμοδιότητες ώστε οι έλεγχοι στην αγορά εργασίας να αυξηθούν και η επιθεώρηση εργασίας να ασκεί πιο ουσιαστικό και αποτελεσματικό ρόλο και έργο. 


ΚΑΠΡΑΝΑΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ