Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

Καταδικάζουμε την πραξικοπηματική και αντιδημοκρατική απόφαση της κυβέρνησης που με πράξη νομοθετικού περιεχομένου μέσα σε μια νύχτα έκλεισε την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ) στέλνοντας τους 2600 εργαζόμενους στην ανεργία.
Η ΕΡΤ δεν αποτελεί κομματικό λάφυρο στα χέρια καμιάς κυβέρνησης που μονομερώς αποφασίζει και επιβάλλει το κλείσιμο της
Η ΕΡΤ ανήκει στον Ελληνικό λαό και υπάγεται στις γενικές αρχές  της κοινωνικής υπηρεσίας και του δημοσίου λόγου, προωθώντας τις δημοκρατικές; αρχές της ισότητας στην πρόσβαση της πολυφωνίας και της ενημέρωσης, είναι η μόνη ανεξάρτητη και δημόσια φωνή και επιβάλλεται να παραμένει δημόσια, ανεξάρτητη, αποκομματικοποιημένη και υπόλογη στον Έλληνα φορολογούμενο.
Μετά το λουκέτο στη ΕΡΤ είναι σίγουρο ότι σειρά θα πάρουν και άλλοι οργανισμοί και οι ΔΕΚΟ
Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας συνεχίζεται με προκλητικό τρόπο. Παρά τη δημόσια παραδοχή από το Δ.Ν.Τ. και Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι έγιναν τραγικά  λάθη στη πολιτική αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα η υποτελής, δουλοπρεπής  τρικομματική Κυβέρνηση συνεχίζει αυτή τη σκληρή νεοφιλελεύθερη  αδιέξοδη πολιτική που αφήνει πίσω  της  ανθρώπινα κουφάρια!
Μια πολιτική με συνεχιζόμενη ύφεση που δημιουργεί τεράστια ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση και απόγνωση στην μεγάλη πλειοψηφία  του Ελληνικού λαού.
Μια πολιτική που έχει ισοπεδώσει τις εργασιακές σχέσεις δημιουργώντας τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας, που έχει το κοινωνικό κράτος πρόνοιας, την Υγεία, την Παιδεία, που αναγκάζει εκατοντάδες-χιλιάδες νέους πτυχιούχους να φύγουν στο εξωτερικό.
Επιτέλους ΤΕΛΟΣ!

Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε σοκαρισμένοι και αμήχανοι να γίνονται όλα αυτά .Θα πρέπει να ξεσηκωθούμε, να αγωνιστούμε όλοι μαζί να ανατρέψουμε αυτές  τις βάρβαρες πολιτικές που καταστρέφουν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας.