Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014.ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ανάλγητη και αδιέξοδη πολιτική της Δικομματικής Κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται με τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό του 2014 που αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων και στηρίζεται σε αντιαναπτυξιακές λογικές, φορομπηχτικές πολιτικές σκληρής λιτότητας, ανακυκλώνει την ύφεση και την κοινωνική ισοπέδωση, επιδιώκοντας να κτίσει  δημοσιονομικό πλεόνασμα πάνω σε κοινωνικά συντρίμμια.
Ο υπό ψήφιση προϋπολογισμός περιορίζεται στο πλαίσιο μιας μονομερούς εισπρακτικής λογικής χωρίς χαρακτηριστικά κοινωνικής δικαιοσύνης.
Είναι ένας προϋπολογισμός που θα οδηγήσει σε περεταίρω αύξηση της ανεργίας, της φτωχοποίησης του Ελληνικού πληθυσμού, στην κατάρρευση της κοινωνικής συνοχής και σε πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση.
Η Κυβέρνηση συνεχίζει κατ’ εντολή των τοκογλύφων δανειστών Δ.Ν.Τ και Τρόϊκα να κρατά κλειστά τα αυτιά της στην κραυγή αγωνίας των 1.500.000 ανέργων, των ανασφάλιστων και απλήρωτων εργαζομένων, των συνταξιούχων που προσπαθούν να ζήσουν με πενιχρές συντάξεις, ολόκληρης Ελληνικής Κοινωνίας που έχει γονατίσει από τα χαράτσια και την φοροεπιδρομή μη μπορώντας να καλύψει πλέον τις βασικές της ανάγκες.
Επιτέλους θα πρέπει να μπει ένα ΤΕΛΟΣ σ’ αυτές τις σκληρές Νεοφιλελεύθερες πολιτικές που καταστρέφουν τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να σταματήσει να μας θεωρεί ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ στους υπολογισμούς της.
Να ληφθούν άμεσα μέτρα  στήριξης των κοινωνικά αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας και να μπει ένα τέλος στον Γολγοθά των μέτρων και την καθημερινή σταύρωση των Ελλήνων.
Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε σκέψη για νέα μέτρα, νέα χαράτσια , νέες περικοπές σε συντάξεις, για άρση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.
Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε σκέψη για διαθεσιμότητες, απολύσεις, για περαιτέρω υποβάθμιση και απαξίωση του κράτους Πρόνοιας, της Υγείας , της Παιδείας, στα λουκέτα Οργανισμών στρατηγικής σημασίας , στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας.
Πρέπει να καταλάβουν αυτοί που μας κυβερνούν ότι αλλαγές, εκσυγχρονισμός, ανάπτυξη, πρόοδος, προοπτική και ελπίδα είναι αδύνατον να υπάρξουν με υποταγμένους, εξαθλιωμένους και εξοντωμένους τους πολίτες, την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τους συλλογικούς και κοινωνικούς φορείς με πληγωμένη την ίδια την Δημοκρατία.
Εάν θέλουν να προσφέρουν υπηρεσία στην πατρίδα να πιάσουν αυτούς που τόσα χρόνια φοροδιαφεύγουν, όσους βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ, εκείνους που έδιωξαν 54.000 εμβάσματα στο εξωτερικό, τις off – shore εταιρίες, τα καρτέλ που λυμαίνονται την αγορά.
Πρέπει όλοι εμείς οι εργαζόμενοι του Ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και νέες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι επιστήμονες, όλοι μαζί να συνεχίσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και των εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, να συγκροτήσουμε ένα ευρύτερο κοινωνικό μέτωπο για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης και της Τρόϊκα. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
   
                                      ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          
              ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΡΑΝΑΣ                 ΘΕΟΔΩΡΑ    ΓΟΥΛΑ